Műkedvelő Szinjátszó Találkozó

  1. október 23-án, vasárnap huszadik alkalommal került sor az Amatőr Színjátszó Találkozóra Csíkszentmihály községben, idén a házigazda Vacsárcsi volt.

A társszervező Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület részéről Fodor Zoltán beszélt a színjátszó találkozó fontosságáról és kulturális jellegéről, majd röviden felelevenítette az előző tizenkilenc eseményt. Fodor kihangsúlyozta, hogy a rendezvény 2002-ben a csíki ifjúsági színjátszó csoportok találkozójaként indult, de később székelyföldi színjátszó találkozóvá nőte ki magát, majd megjegyezte, hogy ezután az amatőr helyett, a műkedvelők találkozója megnevezést fogják használni.

„A műkedvelő színjátszás ügyét ma is fel kell vállalni, hiszen közösségfejlesztő ereje van, amikor egy közösségben összekovácsolódik egy kis társaság. Egy ilyen kis közösség tevékenységével nemcsak a nemzeti kultúrát szolgálja, hanem egyben ápolja hagyományainkat, szokásainkat is. És akkor még nem beszéltünk a szórakoztató jellegéről” – hangsúlyozta Fodor.

A rendezvényen megemlékeztek az 1956-os forradalomról.

A megnyitó után a Vacsárcsi Búzavirág Néptánc csoport műsora következett.

A menasági színjátszó csoport négy bohózatot mutatott be, majd következett a helyi Cserevirág Néptánccsoport mezőségi táncokkal. Az est következő fellépői a csíkcsicsói Citera Zenekar volt, akik felcsíki népdalokkal szórakoztatták a közönséget.

A vacsárcsi Műkedvelő Színjátszó Csoport Megszorítások az idősek otthonában című vidám jelenetet mutatta.

Az idei rendezvényen nem volt szakmai zsűri és nem osztottak helyezéseket, hiszen nem a versengést, hanem a találkozó jellegét tartották fontosnak a szervezők. A támogatók jóvoltából minden csapat könyvcsomagot és emléklapot kapott

Az est meghívott vendégei az Orotvai komák voltak, akik új humorestükkel szórakoztatták a résztvevőket.

A rendezvény támogatója a Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.